Letní festival hudby Za poklady Broumovska 2013

10.06.2013 22:34

Již poosmé...

Broumovsko letos zažívá rok ve znamení osmiček. Je tomu právě osm století, kdy do zdejšího kraje přišel řád Benediktinů. Jejich přítomnost významně ovlivnila podobu tohoto místa i životy místních lidí. Osmičku mají v letopočtu svého zrodu také skvosty sakrální barokní architektury, kostely, které zde díky benediktinům vyrostly v 18. století. A právě kostely Broumovska jsou spojeny s další osmičkou. V jejich zdech se letos v létě již poosmé uskuteční hudební festival Za poklady Broumovska.

Letní hudební festival Za poklady Broumovska nabídne Kühnův smíšený sbor, Collegium Marianum, houslistu Josefa Špačka nebo sopranistku Šmídovou - Kalvachovou

Broumov, květen 2013 – Léto je za dveřmi a s ním také zahájení hudebního festivalu Za poklady Broumovska. Již poosmé zažijí návštěvníci deset výjimečných hudebních podvečerů v unikátní atmosféře barokních kostelů. Vrcholy letošního festivalu budou koncerty Kühnova smíšeného sboru, jednoho z nejprestižnějších českých souborů staré hudby Collegium Marianum, koncertního mistra České filharmonie Josefa Špačka (housle) a Stamicova kvarteta nebo sopranistky Kateřiny Šmídové – Kalvachové. Festivalové koncerty se konají od 29. června do 31. srpna každou sobotu od 18. hodin.

 

více na https://zapoklady.broumovsko.cz/cz/